Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Narancsos túrókrém

Tojásmentes, gluténmentes desszert

Hozzávalók:

25 dkg zsírszegény tehéntúró

4 db édes narancs

1/2 dl narancsszörp

5 dkg vaj

1 csomag vaníliás cukor

 

Elkészítése:

- A narancsokat megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk. - Leöntjük a narancsszörp ¾ részével és kb. negyed órán át állni hagyjuk.

- A vajat villával habosra keverjük a vaníliás cukorral, majd simára dolgozzuk a túróval. A túróhoz nem kell több hozzáadott cukor, mivel a szörp édes.

- Az átitatott narancsszeleteket és a túrót rétegesen fagylaltos kelyhekbe tesszük.

- A tetejükre túró és  egy-egy gerezd narancs kerüljön.

-  Leöntjük a maradék szörppel.

- A díszítéshez is glutén- és tojásmentes hozzávalókkal használjunk! Behűtve tálaljuk.

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Recept: Szegedi Éva

Fotó:  Ferenczi Péter, Szőke Péter

Copyright © Alexandra Kiadó, Ételallergiások receptkönyve

 

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2013. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva