|
Narancsos
túrókrém
 |
Tojásmentes, gluténmentes
desszert
Hozzávalók:
25
dkg zsírszegény tehéntúró
4
db édes narancs
1/2 dl narancsszörp
5
dkg vaj
1
csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
-
A narancsokat megtisztítjuk, és kis darabokra vágjuk. - Leöntjük a
narancsszörp ¾ részével és kb. negyed órán át állni hagyjuk.
- A vajat villával habosra
keverjük a vaníliás cukorral, majd simára dolgozzuk a
túróval. A túróhoz nem kell több hozzáadott cukor, mivel a
szörp édes.
- Az átitatott narancsszeleteket
és a túrót rétegesen fagylaltos kelyhekbe tesszük.
- A tetejükre túró és
egy-egy gerezd narancs kerüljön.
-
Leöntjük a maradék
szörppel.
- A
díszítéshez is glutén- és tojásmentes hozzávalókkal
használjunk! Behűtve tálaljuk.
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok
összetételét! |
Recept:
Szegedi Éva
Fotó: Ferenczi Péter,
Szőke Péter
Copyright © Alexandra
Kiadó, Ételallergiások receptkönyve
A Tulajdonos
előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének
vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag,
adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása
és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban
való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői
jogi nyilatkozaT szövege
|
|
|