|
||||||||||||||
|
Pácolt sertéssült gombával és paprikával
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Fűszerek a páchoz: 0,3 dl étolaj késhegynyi őrölt fekete bors 1 mokkáskanál őrölt kömény 1/2 mokkáskanál majoránna 1/ mokkáskanál oreganó késhegynyi kakukkfű késhegynyi tárkony 1/2 mokkáskanál szárított rozmaring Elkészítése: - A húst folyó vízzel lemossuk, lecsöpögtetjük, néhány helyen bevágjuk. - Elkészítjük az olajos pácot: az olajban jól elkeverjük a fűszereket és a 2 mokkáskanál sót. - A húst alaposan bekenjük a páccal, fóliával lefedve legalább fél napra a hűtőszekrénybe tesszük. - A gombát megtisztítjuk, megmossuk, összevágjuk a paprikát és a paradicsomot megmossuk, felszeleteljük. - Egy tűzálló tálba helyezzük a húst, köré rakjuk a gombát, a paprikát és a paradicsomot. Mellédobjuk a vöröshagyma karikákat, a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a borókabogyót. - Kevés vizet öntünk alá, és alufóliával lefedve magas hőmérsékleten puhára pároljuk. - Sütés közben többször locsoljuk meg a zöldségféléket a hús levével, ettől lesz elég sós és ízletes.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2013. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |