|
||||||||||||||
|
Sárgabarack fagyi kókuszkrémmel
A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával
Elkészítése: - A sárgabarackot megtisztítjuk, megmossuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez. - Egy pillanatra forró vízbe mártjuk a barackokat, így könnyen lehúzhatjuk a héjukat. Ezután félbevágjuk és kimagozzuk őket. - Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, és állandó keverés közben az első forrásig főzzük. - Teljesen lehűtjük. - A kókuszkrémet gépi habverővel habosítjuk fel. Olyan lesz az állaga, mint a félig felvert tejszínhabnak. - A kókuszhabot elkeverjük a sárgabarack szószban, úgy, hogy fehér csíkok maradjanak benne. Legjobb, ha abban a műanyag tálban keverjük hozzá, amelyben fagyasztani fogjuk. - Mélyhűtőbe tesszük. Legalább fél nap kell, amíg megfagy. - A fagylaltos kelyheket előre behűtjük, vizes kanállal kiadagoljuk a fagyit, barackszeletekkel díszítjük. Azonnal kell fogyasztani, mert nagyon hamar olvad. - A fagylalt nem tartalmaz mesterséges színezőanyagot.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |