Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Sárgabarack fagyi kókuszkrémmel


 

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének ajánlásával

Gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes, tojásmentes desszert

Hozzávalók:

50 dkg érett sárgabarack

2 dl garantáltan gluténmentes, tejmentes kókuszkrém

10 dkg házilag darált porcukor

 

 

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Elkészítése:

- A sárgabarackot megtisztítjuk, megmossuk, pár szemet félreteszünk a díszítéshez.

- Egy pillanatra forró vízbe mártjuk a barackokat, így könnyen lehúzhatjuk a héjukat. Ezután félbevágjuk és kimagozzuk őket.

- Összeturmixoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, és állandó keverés közben az első forrásig főzzük.

- Teljesen lehűtjük.

- A kókuszkrémet gépi habverővel habosítjuk fel. Olyan lesz az állaga, mint a félig felvert tejszínhabnak.

- A kókuszhabot elkeverjük a sárgabarack szószban, úgy, hogy fehér csíkok maradjanak benne. Legjobb, ha abban a műanyag tálban keverjük hozzá, amelyben  fagyasztani fogjuk.

- Mélyhűtőbe tesszük. Legalább fél nap kell, amíg megfagy.

- A fagylaltos kelyheket előre behűtjük, vizes kanállal kiadagoljuk a fagyit, barackszeletekkel díszítjük. Azonnal kell fogyasztani, mert nagyon hamar olvad.

- A fagylalt nem tartalmaz  mesterséges színezőanyagot.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva