|
||||||||||||||
|
Sárgabarack rózsa
Információk táplálékallergiásoknak - Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét! - Csak olyan kukoricalisztet vásárolj, amelyen csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy az garantáltan nem szennyeződött gluténnal! - Gluténérzékenyek házilag darálják meg a cukrot, mert a készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat. - Aki nem érzékeny a tejfehérjére, de laktózérzékeny, laktózmentes vajjal és laktózmentes joghurttal is készítheti. - Aki tejfehérjére érzékeny, vajat nem, de margarint vagy libazsírt használhat. Ma már a piacon lévő étkezési margarinok transzzsírsav-tartalma 1 % alatt van. Elkészítése: - Elkészítés előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből a margarint. - A kukoricalisztbe keverjük a szódabikarbónát, majd szétmorzsoljuk benne a margarin felét. - Hozzáadjuk a 2 tojást, 1 evőkanál porcukrot és a 4 evőkanál szójajoghurtot. Egyneművé gyúrjuk a tésztát, és negyed órán át hűtőszekrényben pihentetjük. - Közben kikenünk egy szétkapcsolható tortaformát egy kevés margarinnal, és szétrázunk benne egy kiskanálnyi kukoricalisztet. - A megmosott és lecsöpögtetett sárgabarackot kimagozzuk és pár cm vastag cikkekre vágjuk. - A maradék margarint lassú tűzön felolvasztjuk a maradék porcukorral. - A tésztát óvatosan kinyújtjuk, és belesimítjuk a tortaforma aljára, úgy, hogy egy kis pereme legyen. - Rózsavirág formában elrendezzük a sárgabarackot a tésztán, majd a barackokat megkenjük az olvasztott cukros margarinnal. - Előmelegített sütőben sötét aranyszínűre sütjük.
Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |