Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Sárgabarack rózsa


 

Gluténmentes, laktózmentes tejfehérjementes sütemény

Hozzávalók:

40 dkg sárgabarack

20 dkg garantáltan gluténmentes kukoricaliszt

10 dkg gluténtól és tejtől mentes margarin

4 evőkanál tejtől mentes szójajoghurt

2  evőkanál házilag darált porcukor

2 tojás

késhegynyi szódabikarbóna

Információk táplálékallergiásoknak

- Minden esetben ellenőrizd a felhasznált alapanyagok összetételét!

- Csak olyan kukoricalisztet vásárolj, amelyen csomagolásán a gyártó feltüntette, hogy az garantáltan nem szennyeződött gluténnal!

- Gluténérzékenyek házilag darálják meg a cukrot, mert a készen vásárolt porcukor glutént tartalmazhat.

- Aki nem érzékeny a tejfehérjére, de laktózérzékeny, laktózmentes vajjal és laktózmentes joghurttal is készítheti.

- Aki tejfehérjére érzékeny, vajat nem, de margarint vagy libazsírt használhat. Ma már a piacon lévő étkezési margarinok transzzsírsav-tartalma 1 % alatt van.

Elkészítése:

 - Elkészítés előtt 15 perccel kivesszük a hűtőből a margarint.

 - A kukoricalisztbe keverjük a szódabikarbónát, majd szétmorzsoljuk benne a margarin felét.

 - Hozzáadjuk a 2 tojást, 1 evőkanál porcukrot és a 4 evőkanál szójajoghurtot. Egyneművé gyúrjuk a tésztát, és negyed órán át hűtőszekrényben pihentetjük.

 - Közben kikenünk egy szétkapcsolható tortaformát egy kevés margarinnal, és szétrázunk benne egy kiskanálnyi kukoricalisztet.

 - A megmosott és lecsöpögtetett sárgabarackot kimagozzuk és pár cm vastag cikkekre vágjuk.

 - A maradék margarint lassú tűzön felolvasztjuk a maradék porcukorral.

 - A tésztát óvatosan kinyújtjuk, és belesimítjuk a tortaforma aljára, úgy, hogy egy kis pereme legyen.

 - Rózsavirág formában elrendezzük a sárgabarackot a tésztán, majd a barackokat megkenjük az olvasztott cukros margarinnal.

 - Előmelegített sütőben sötét aranyszínűre sütjük.

 

Recept: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Szegedi Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

 

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2014. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva