Ételallergia Online

                          Glutén-, laktóz-, tejfehérje-,

                                tojásmentes és vegetáriánus ételek

..

   Ételallergia - táplálékintolerancia - életmód portál  -  Food Allergy  

.

Honlap infó

Ételallergia nyitólap

Az olvasóhoz

Szerzői jogok

Jogi nyilatkozat

Impresszum

Allergia infó

Táplálékallergia

Allergia

Életmód

Egészség

Gasztronómia

Kultúra

Blogok

Táplálékallergia

Laktózmentes

Lisztérzékenység

Program infó

Könyvajánló

Programok

Hivatkozások

Egészségügy

Orvosi adatbázis

Partnereink

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  Színes linzer

 

Tojásmentes, laktózmentes sütemény

Hozzávalók a tésztához:

30 dkg rétesliszt

15 dkg tejmentes margarin

8 dkg porcukor

1/2 sütőpor

1/2 csomag vaníliás cukor

4 evőkanál laktózmentes tejföl

1/2 kezeletlen citrom reszelt héja

gyümölcslekvár

Hozzávalók a citrommázhoz:

15 dkg házilag darált porcukor

fél citrom leve

tojás és tejmentes színes tortadara

Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét!

Csak olyan sütőport, vaníliás cukrot vásároljunk, amely nem tartalmaz tejszármazékot.

Elkészítése:

- Szárazon összekeverjük a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Szétdörzsöljük a margarinnal, úgy, hogy ne maradjanak benne darabok.

- Összegyúrjuk a tejföllel. Lágy tésztát kapunk. Egy órára hideg helyre tesszük, addigra éppen jó lesz az állaga, mert a rétesliszt magába szívja a nedvességet. Csak így lesz omlós a tészta.

- Finomliszttel megszórt deszkán kis adagonként nyújtjuk ki a tésztát körülbelül 3-4 milliméter vastagságúra. Különböző formákat szúrunk ki belőle párosával.

- Előmelegített sütőben, legfeljebb 150 fokos  hőmérsékleten világosra sütjük. Nagyon hamar megsül! elkészül.

- Még melegen, de nem forrón, kettőt - kettőt összeragasztunk baracklekvárral. Ha teljesen kihűlt, rákenjük a citrommázat, 2-3 perc múlva megszórjuk színes cukorral.

A cukormáz készítése:

Fél citrom átszűrt levét habosra keverünk 15 dkg porcukorral. A cukor pontos mennyisége függ a citromlé mennyiségétől. A máz legyen sűrű, de kenhető.

Bármilyen tojásmentes, tejmentes cukorral díszíthetjük.

 

Recept: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.

Fotó: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.

 

A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.

 

A teljes Szerzői jogi nyilatkozaT szövege

Copyright © Szegedi Éva, 2006-2013. Minden jog fenntartva

Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva