|
||||||||||||||
|
Színes linzer
Minden esetben ellenőrizze a felhasznált alapanyagok összetételét! Csak olyan sütőport, vaníliás cukrot vásároljunk, amely nem tartalmaz tejszármazékot. Elkészítése: - Szárazon összekeverjük a lisztet, a sütőport, a porcukrot és a vaníliás cukrot. Szétdörzsöljük a margarinnal, úgy, hogy ne maradjanak benne darabok. - Összegyúrjuk a tejföllel. Lágy tésztát kapunk. Egy órára hideg helyre tesszük, addigra éppen jó lesz az állaga, mert a rétesliszt magába szívja a nedvességet. Csak így lesz omlós a tészta. - Finomliszttel megszórt deszkán kis adagonként nyújtjuk ki a tésztát körülbelül 3-4 milliméter vastagságúra. Különböző formákat szúrunk ki belőle párosával. - Előmelegített sütőben, legfeljebb 150 fokos hőmérsékleten világosra sütjük. Nagyon hamar megsül! elkészül. - Még melegen, de nem forrón, kettőt - kettőt összeragasztunk baracklekvárral. Ha teljesen kihűlt, rákenjük a citrommázat, 2-3 perc múlva megszórjuk színes cukorral. A cukormáz készítése: Fél citrom átszűrt levét habosra keverünk 15 dkg porcukorral. A cukor pontos mennyisége függ a citromlé mennyiségétől. A máz legyen sűrű, de kenhető. Bármilyen tojásmentes, tejmentes cukorral díszíthetjük.
Recept: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva. Fotó: Copyright © Sz. Banadics Éva. Minden jog fenntartva.
A Tulajdonos előzetes írásos hozzájárulása nélkül tilos a portál egészének vagy részeinek (szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program stb.) feldolgozása és értékesítése, terjesztése, sokszorosítása, adatbázisban való tárolása, kereskedelmi forgalomba hozatala.
|
|
Copyright © Szegedi Éva, 2006-2013. Minden jog fenntartva Foto © Fábián Évi, Ferenczi Péter, Irimiás László, Szőke Péter, Szegedi Éva |